ГолосUA
15:02 21/04/2010

Екіпаж «Фаїни» досі не отримав зарплату за час перебування у полоні

Власник судна «Фаїна», компанія Waterlux AG, досі не розрахувався із моряками за той рейс, в якому вони були вимушені провести чотири з половиною місяця у полоні в сомалійський піратів.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у Російській незалежній профспілці моряків, до якої члени екіпажу «Фаїни» звернулись по допомогу.

Члени екіпажу висунули різні претензії власнику судна. Зокрема, матрос Олексій Кочерга стверджує, що йому не виплатили 40% заробітної плати. А Юрій Лисютин окрім грошей за контрактом не отримав компенсацію за втрачені речі.

Свої претензії судновласнику моряки почали висувати ще одразу після звільнення у лютому 2009 року. Але тоді вони написали розписки крюїнговій компанії «Томекс», яка набирає моряків, що не мають претензій до судновласника. В обмін на це їм пообіцяли виплатити всі гроші, але свою обіцянку не виконали. Поки безрезультатними виявилися й звернення до прокуратури та президента України.   />  
Як повідомляв ГолосUA, суховантажне судно «Фаїна» з вантажем військової техніки на борту було захоплене сомалійськими піратами 25 вересня 2008 року. Екіпаж складався з 17-ти українців, латиша та трьох росіян, один з яких, капітан Володимир Колобков, помер від серцевого нападу. Моряків звільнили 5 лютого після виплати викупу у сумі 3,2 мільйона доларів.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме