ГолосUA
07:33 16/12/2009

Екіпажу затриманого у Таїланді літака загрожує смертна кара

Екіпажу затриманого в Таїланді літака Іл-76 можуть бути пред’явлені нові звинувачення — в зберіганні вибухових речовин. Про це повідомив глава відділу з боротьби зі злочинністю Супісарна Факдінаруенарта (Supisarn Phakdinaruenart). Згідно з таїландським законодавством, цей злочин передбачає покарання від позбавлення волі на два роки до смертної кари. Раніше повідомлялося, що чотирьом громадянам Казахстану та одному громадянину Білорусі пред’явлені звинувачення в незаконному зберіганні зброї, яке карається довічним ув’язненням.

Михайло Пєтухов, Олександр Зрибнев, Віктор Абдуллаєв, Віталій Шумков і Ільяс Ісаков перебувають в центральній в’язниці Бангкока Клонг Прем. У понеділок, 14 грудня, кримінальний суд тайської столиці продовжив термін їхнього затримання до 26 грудня. Сам літак поки залишається під арештом в аеропорту Дон Міанге.

Іл-76 був затриманий владою Таїланду 11 грудня після того, як приземлився в аеропорту Бангкока для дозаправки. У супровідних документах як вантаж були зазначені "механізми для буріння свердловин". Під час огляду лайнера виявилося, що він перевозив понад 35 тонн зброї, в тому числі гранатомети, ракети земля-повітря і 12 контейнерів з боєприпасами. Тим часом, самі пілоти заперечують, що знали про військовий характер вантажу на борту.

За матеріалами “Lenta.ru”.

 

Читайте также по теме