Екологічна громадськість обурена законопроектом про дозвіл на полювання у заповідних зонах

 

Екологічна громадськість наголошує на недопустимості ухвалення законопроекту 7421, відповідно до якого дозволяється полювання у заповідниках України.

Про це заявив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко під час прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Хочуть дозволити полювання у біосферних заповідниках, полювання у заказниках і в охоронних зонах та національних парках”, — сказав еколог.

За його словами, ухвалення цього законопроекту є недопустимим, адже загрожує знищенням низки видів диких звірів, занесених до Червоної книги.

В. Борейко пояснив, що мисливські господарства займають 78% території країни. Водночас, заповідні території — лише 0,5%, і тільки там види тварин, котрі вимирають, захищені від мисливців.

Еколог наголосив, що “цинізм цього законопроекту” полягає в тому, що, як написано в пояснювальній записці, до нього легалізація мисливства у заповідниках дасть змогу зменшити обсяги браконьєрства. “Це надцинізм. Я не знаю навіть з чим це можна порівняти. Наприклад, якщо ми не можемо впоратися із незаконним обігом наркотиків, то їх легалізуємо”, — наголосив В. Борейко.

Він зазначив, що авторами законопроекту є колишні бютівці — І. Рибаков, Х. Задирко, В. Каплієнко, В. Камчатний — та один регіонал — М. Комар. В. Борейко зазначив, що абсолютно ідентичний законопроект (тільки під іншою назвою) намагались провести 22 жовтня народні депутати В. Макеєнко та Л. Клімов, однак цей законопроект був негативно оцінений міністром кабінету міністрів А. Толстоуховим, віце-премєром А. Клюєвим та низкою міністрів, що призвело до блокування.

Читайте также по теме