ГолосUA
07:39 21/05/2010

Екологічне питання перебування ЧФ РФ у Криму розглядатиметься російсько-українською підкомісією

Питання розміщення Чорноморського флоту Росії в Криму з точки зору екологічної безпеки перебуває на розгляді російсько-української підкомісії.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко на засіданні Верховної Ради, передав кореспондент ГолосUA.

Він нагадав, що наприкінці квітня Росія та Україна домовилися про подовження терміну перебування Чорноморського флоту (ЧФ) в Криму на 25 років. «Відповідно, ЧФ буде частиною України 25 років. Ці питання зараз знаходяться на розгляді підкомісії з питань Чорноморського флоту», — сказав він.

К. Грищенко зазначив, що 28 квітня 2010 року було проведено інвентаризацію роботи цієї підкомісії, у тому числі отримано дозвіл на дотримання російською стороною українського законодавства. Він додав, що нині спостерігається великий прогрес у дотриманні Чорноморським флотом своїх зобов’язань. «Ситуація не ідеальна, але ми працюємо над цим питанням і над питанням екології спільно з російською стороною… У подальшому проблеми будуть, але вирішуватимуться вони максимально швидко», — переконаний посадовець.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме