ГолосUA
10:51 28/05/2009

Економічна криза — бомба з годинниковим механізмом — «Міжнародна амністія»

Економічна криза є бомбою з годинниковим механізмом для прав людини.

Таку думку на прес-конференції висловила голова «Міжнародної амністії» в Україні Світлана Побережець, передав кореспондент ГолосUA.

«Економічну кризу слід вважати вибуховою речовиною, небезпечною для виникнення кризи в галузі прав людини. Економічний спад призвів до загострення зловживань в галузі прав людини, і одночасно відвернув увагу від цих зловживань та створив нові проблеми. Прикриваючись питаннями безпеки, правами людини зневажали. Сьогодні ж в ім’я стабілізації економіки, права людини відкинуто на задній план», — сказала вона.

С. Побережець також зазначила, що світ потребує нового глобального підходу в галузі прав людини, конкретних дій урядів задля знешкодження ефекту «годинникової бомби».

«Мільярди людей в усьому світі страждають від незахищеності, несправедливості та нерівності. Проявами кризи є нестача їжі, робочих місць, чистої води, земельних ресурсів та житла, а також позбавлення прав та дискримінація, зростання нерівності та расизму, насильства та репресій в усьому світі», — сказала вона.

Також голова «Міжнародної амністії» підкреслила, що зростають ознаки напруженості та політичного насилля, а отже і ризик того, що економічний занепад призведе до ще більших утисків.

Наголошуючи на тому, що криза в галузі прав людини викликала негайну потребу у змінах, С. Побережець повідомила, що «Міжнародна амністія» оголосила про старт нової кампанії «Вимагаємо гідності!» для боротьби з порушеннями, які ведуть до бідності та поглиблюють її.

І. Стефанюк

 

Читайте также по теме