Мария Мамаева
19:05 18/02/2011

Економічне зростання в Україні у 2010 році – це наслідок пожвавлення на світових ринках – економіст

Економічне зростання в Україні у 2010 році є наслідком пожвавлення на світових ринках, а не результатом вдалої економічної політики нової влади.

Таку думку озвучив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, протягом року президентства Віктора Януковича в Україні припинився економічний спад. Так, за його словами, після економічного падіння на 15% економічне зростання протягом минулого року склало 4,2%.

Проте, як зазначив експерт, успіхи в економічному розвитку не означають, що економічна політика нової влади була вдалою.

«Це економічне зростання, яке ми спостерігаємо, — це зростання внаслідок того, що покращилася світова кон’юнктура – ожили світові ринки, ціни на метал почали зростати, ціни на продукти харчування також продовжували стійке зростання, ціни на хімічну промисловість також почали зростати», — зауважив О. Устенко.

Тому, за його словами, Україна, 50% ВВП якої складає прибуток від експорту, змогла показати непогане економічне зростання у порівнянні із економічним спадом 2009 року.

Читайте также по теме