ГолосUA
12:32 31/05/2010

Економічні проблеми ЄС спонукають Україну до розширення ринків збуту в РФ — експерт

Економічні проблеми, які постали перед країнами Європейського Союзу останнім часом, спонукають Україну розширювати ринки збуту експорту в Росії та країнах СНД.

Таку думку озвучив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко на прес-конференції в Києві.

За його словами, з огляду на несприятливу ситуацію, яка склалася в Греції, Іспанії та Португалії, вартість європейських позик, в тому числі для України, зростає, крім того, “таке звуження економіки” означатиме проблеми для 30% нашого експорту, що продається в ЄС.

“Основний продукт, який ми реалізуємо в ЄС, — це металургійна продукція, що використовується в основному для великих інфраструктурних проектів, для будівництва тощо. Отже, погіршення ситуації там, колосальне обрізання, які роблять по бюджетних витратах в Євросоюзі не дасть можливості державам витрачатися на великі проекти, а це означає, що постраждає наша металургійна продукція”, — заявив Устенко.

На його думку, така ситуація спонукає Україну втілюватися у нові альтернативні ринки, не виключаючи європейські: Росія та СНД, що імпортують в нас не тільки метали, а й машинобудівну продукцію, а також азійські ринки, що будуть розвиватися найбільш стрімко.

М. Мамаєва

 

Читайте также по теме