ГолосUA
05:42 02/12/2008

Економіка наступного року впаде на 3 % — Ющенко

Падіння української економіки в наступному році на 3 відсотки прогнозує Президент України Віктор Ющенко. />  

Про це він заявив у програмі «Свобода слова» на ІСТV.
 

Цю цифру Президент назвав «оптимістично оптимальною», зауваживши, що падіння економіки прогнозують у всьому світі, в тому числі і в ЄС.
 

Водночас Віктор Ющенко зауважив, що сьогодні в Україні ситуація не гірша, ніж в інших державах. Зокрема, бюджет цього року буде виконано.
 

«Велика криза в наших головах», — сказав Президент. Він назвав популістською політику уряду, заявивши, що уряд своїми діями привів до охолодження економіки.
Що стосується соціальної політики, то Віктор Ющенко зауважив, що в наступному році мають бути збережені існуючі стандарти.
 

Він підкреслив, що для подолання кризи необхідно вжити багато заходів, в тому числі й покращити інвестиційний клімат.
«Для того, щоб подолати кризу, нам потрібен порядок і ресурси», — сказав Президент, зауваживши, що саме інвестиції можуть забезпечити необхідні ресурси, але для цього необхідно зробити привабливу фіскальну, митну політику тощо.
 

Віктор Ющенко висловив переконання, що Україна впорається з кризою. «Я радий би бути оптимістом. З будь-якої кризою можна справитись. Криза не вічна», — сказав Президент, додавши, що необхідно мати політичну волю, в тому числі і парламенту, і уряду, для вирішення кризи.

 

Читайте также по теме