ГолосUA
06:21 13/10/2010

Економісти радять іванофранківцям обирати у мери господарників, а не політиків

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">На місцевому рівні, особливо, коли мова йде про мера міста, потрібно обирати перш за все господарника, а не політика. Тому, що політик не вирішує конкретні прагматичні приземлені завдання, котрі повинен вирішувати міський голова. 

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Про це на прес-конференції в Івано-Франківську заявив голова Комітету економістів України Андрій Новак, передав кореспондент ГолосUA.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">За його словами, в економічному аспекті ці місцеві вибори не відіграють великої ролі, зате в політичному – це своєрідна підготовка до наступних парламентських і президентських виборів. Тому центральна влада зацікавлена в тому, щоб через місцеві вибори отримати контроль на місцях за наступним виборчим процесом.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">«Я би рекомендував, від імені Комітету економістів України, обирати міського голову за трьома головними критеріями. По-перше, економічний критерій – це досвід людини, як організатора і управлінця. По-друге, особиста мотивація людини – чому вона йде на посаду мера. По-третє, політична стійкість – чи його можна «прогнути», чи людина є принциповою з точки зору політичних поглядів», – порадив Андрій Новак.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">А. Романюк

 

Читайте также по теме