ГолосUA
17:57 05/10/2010

Економісти та інвестори задоволені скасуванням конституційної реформи 2004-го року- The Wall Street Journal

Західні економісти та інвестори задоволені скасуванням конституційної реформи 2004-го року, яка перетворила Україну із президентсько-парламентської республіки на парламентсько-президентську.

Так стверджує видання The Wall Street Journal.

"Розширені повноваження знову повернулися до Президента, що означає, що парламент втратив ряд ключових важелів впливу, включаючи призначення прем’єр-міністра. Багато хто оцінив таке рішення Конституційного суду як спробу Януковича встановити в державі авторитарний режим", — пише газета.

Однак, зазначає видання, не дивлячись на численне невдоволення поверненням Януковичу розширених повноважень ніби то задля антикризових заходів, західні економісти та інвестори із задоволенням сприйняли новину.

"Радість економістів та інвесторів пояснити не важко: рішення Конституційного суду ліквідує нечіткий розподіл повноважень — перешкоду для раціональних та ефективних рішень, від браку яких Україна страждала за часів помаранчевих. Питання лише в тому, для чого Януковичу ці повноваження — для реформ або для власних амбіцій", — пише The Wall Street Journal.

За матеріалами: The Wall Street Journal />  

Підготувала Л. Дубенко

 

Читайте также по теме