Ольга Черненко
19:02 09/02/2011

Економія на чиновниках має бути системною — політолог

Те, що високопосадовці з Адміністрації Президента пересядуть на автомобілі Skoda, це незначний крок в економії держапарату, і він має бути системним. 

Про це сказав політолог Сергій Таран в ексклюзивному коментарі кореспонденту.

"Це правильний крок, але дуже незначний в порівнянні з тим, що потрібно зробити, аби наш бюджет використовувався за призначенням", — зазначив він.

За словами С. Тарана, за цим кроком мають бути й інші кроки.

"А саме, щоб в Україні було чітке розуміння, що якщо людина йде в політику, то не тільки його прибутки, але й витрати є предметом публічності. Тому для цього треба ухвалити закони, які би дуже чітко розділяли бізнес і політику. Бо тут непрозорі стосунки. Треба навести лад із державними коштами. Бо дуже багато державних коштів розкрадаються, — підкреслив він. — Один із таких кроків — це економія на чиновниках. Це незначний крок, але він має бути системним. Тому його можна вітати. Але це маленький штрих в картині абсолютної відсутності з боротьбою за чистоту використання бюджетних коштів".

Нагадаємо, Адміністрація Президента пересяде з "Мерседесів" на автомобілі Skoda. У грудні 2010 року Державною організацією "Автобаза Державного управління справами" були придбані легкові автомобілі Skoda. Вибір для закупівлі саме цієї марки автомобілів продиктований насамперед необхідністю максимально зменшити навантаження на бюджет. Адже це — машини економ-класу, що максимально відповідають критеріям відповідності ціни та якості, вартості технічного обслуговування.

Читайте также по теме