ГолосUA
08:16 23/10/2009

Екперт: після виборів курс долара впаде до 7,5 гривень

"Курс гривні до долара після того, як Україна обере президента, буде поступово знижуватися. З весни ми почнемо повертатися до 7,5 грн. за долар, а може й нижче", — прокоментував 22 жовтня під час прес-конференції керуючий західним управлінням публічного акціонерного товариства "Банк "Фінанси та Кредит" Дмитро Мармуляк.

Мармуляк прокоментував: "Ні для кого не дивина, що нас чекає президентська кампанія. Можна сподіватися, що у цей період в Україну будуть надходити значні кошти, вони будуть викидатися на ринок. Я вважаю, що курс на міжбанківському ринку за існуючого рівня резервів Національного банку в період президентської кампанії здатен втриматися в межах 8-9 грн за долар".

За його словами, після завершення виборів політичний чинник зменшить вплив на курс гривні до долара, як це ставалося і після попередніх виборів. "Якщо політики домовляться, відбудеться певна політична стабілізація, почнеться пожвавлення в економіці, то почнеться й відновлення інтересу до України з боку інвесторів. Тоді курс 8 грн за долар уже буде не цікавий", — зазначив він.

Нагадаємо, після президентських виборів курс долара почне різко падати.

Про це 16 жовтня заявив заступник міністра фінансів Олександр Савченко.

Він зазначив, що здешевлення долара, яке спостерігається останнім часом, — "це закономірне явище, тому що у вересні, у кінці літа долар занадто посилився проти гривні".

"Зараз гривня починає відвойовувати своє місце і, думаю, 8 (гривень до долара) – це не останній рубіж долара", — вважає Савченко.

"Гривня, звичайно, має бути набагато міцніше, ніж 8. Але думаю, що біля 8, може трошки нижче, такий курс до виборів і збережеться", — зазначив заступник міністра фінансів.

За матерілами: «ТСН»

Читайте также по теме