ГолосUA
06:59 11/09/2009

Екс-депутата В. Лозинського в Ізраїлі не знайшли?

В Ізраїлі слідів екс-депутата Блоку Юлії Тимошенко Віктора Лозинського, обвинувачуваного в убивстві, не виявлено.

Про це Міжнародний відділ генпрокуратури Ізраїлю офіційно повідомив Генпрокуратурі України.  

«Первинна перевірка показала, що В. Лозинський не перетинав кордон і не в’їжджав на територію держави ні за своїми документами, ні за паспортом на ім’я Віталія Фаршака, дані про якого надала українська сторона», — йдеться у листі за підписом помічника генпрокурора Ізраїлю.

Таким чином, чутки про перебування в Ізраїлі розшукуваного екс-депутата, обвинувачуваного в убивстві мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника, не підтверджуються.

У ГПУ припускають, що інформація про це могла бути навмисно «злита» в інтернет і ЗМІ, щоб відстежити реакцію слідства, спрямувавши його в хибному напрямку.

Утім, джерело не виключає, що В. Лозинський або схожа на нього людина все ж таки може перебувати в Ізраїлі.

«У листі з Ізраїлю міститься прохання вислати копії протоколів допитів В. Лозинського, свідчень його та інших фігурантів кримінальної справи», — сказав співрозмовник зі слідчо-оперативної групи.

«Це виглядає дивно: якщо В. Лозинського в Ізраїлі немає, навіщо їм знати, про що він говорив українським слідчим, що розповідали інші учасники полювання, яке закінчилася загибеллю В. Олійника?.. Можливо, В. Лозинський чи схожа на нього людина все ж таки там?», — припустив він.

Нові чутки про перебування В. Лозинського в Німеччині, Балтії, а також на чужій елітній дачі в Конча-Заспі під Києвом джерело в ГПУ вважає малопереконливими: «У тій же Кончі його обов’язково б хтось помітив і шепнув кому слід».

Неефективність же розшуку СБУ він пояснює тим, що «В. Лозинський – не шпигун, не супердиверсант, а звичайний кримінальник, і такими типажами зазвичай займається міліція, але не спецслужба».

За матеріалами ”Сегодня” /> .

 

Читайте также по теме