ГолосUA
14:40 29/01/2011

Екс-мера Алупки, якого підозрюють у перевищенні влади, звільнили з-під варти на підписку про невиїзд

Колишнього мера Алупки Андрія Харитонова звільнено з-під варти.

Про це повідомили в прес-службі Бюро судової інформації.

За інформацією бюро, відповідне рішення ухвалила колегія суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду АРК, задовольнивши тим самим скаргу захисника екс-мера на постанову Київського районного суду Сімферополя.

У бюро відзначили, що в апеляційній скарзі адвокат Андрія Харитонова вказував на те, що за весь час перебування його підзахисного під вартою слідчі дії практично не проводилися. Зокрема, за три місяці була проведена лише одна очна ставка. При цьому термін досудового слідства продовжено до 28 лютого.

Таким чином, приймаючи рішення, суд не побачив у матеріалах, наданих для вивчення, будь-яких фактичних даних, що свідчать про те, що обвинувачений намагався сховатися від слідства або намагався перешкоджати встановленню істини у справі.

У бюро підкреслили, що суд вирішив скасувати постанову райсуду і змінити запобіжний захід для Андрія Харитонова на підписку про невиїзд.

Крім того, з-під варти під підписку про невиїзд звільнений інший фігурант справи — землевпорядник Алупкінського виконкому.

Нагадаємо, 30 вересня 2010 правоохоронці затримали екс-мера Алупки Андрія Харитонова, головного архітектора міста та землевпорядника міськради. Чиновникам інкримінували перевищення влади та незаконне розпорядження землями дитячого спеціалізованого санаторію ім. А. Боброва. Затримання проводилося в рамках розслідування кримінальної справи за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади, що спричинило тяжкі наслідки).

8 жовтня Київський районний суд Сімферополя обрав запобіжний захід для затриманих у вигляді взяття під варту. 29 грудня райсуд задовольнив подання органів прокуратури і продовжив термін затримання до 4 місяців.

За матеріалами: Новини Криму

Читайте также по теме