ГолосUA
13:25 06/07/2009

Екс-начальника Голованівського райвідділу міліції заарештували на 2 місяці

Печерський районний суд м. Києва 6 липня вирішив утримувати під вартою 2 місяці колишнього начальника райвідділу міліції Голованівського району Кіровоградської області Михайла Ковальського.

Про це "Українським новинам" повідомило джерело у Генеральній прокуратурі.

За його словами, Михайло Ковальський був затриманий за підозрою у завданні навмисних тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили загибель жителя цієї області Валерія Олійника. У той же час, обрання запобіжного заходу для колишнього прокурора Голованівського району Євгенія Горбенка ще розглядається судом.

Нагадаємо, що 29 червня Печерський районний суд продовжив арешт Горбенка і Ковальського до 6 липня. 26 червня вони були затримані в порядку статті 115 Кримінально-процесуального кодексу на 3 доби.

Раніше Генпрокуратура звільнила Горбенка, котрий нібито брав участь у сутичці з Олійником, у результаті якої останній загинув, з посади прокурора Голованівського району.

Досудове слідство Генпрокуратури встановило, що 16 червня Горбенко, Ковальський і депутат Верховної Ради від БЮТ Віктор Лозинський навмисне завдали тяжкі тілесні ушкодження Олійнику, у тому числі з застосуванням вогнепальної зброї, які спричинили загибель потерпілого. 3 липня Рада достроково припинила повноваження депутата Лозинського, після чого СБУ оголосила його в розшук.

 

Читайте также по теме