ГолосUA
14:37 22/08/2009

Експерт: держава та бізнес не цікавляться вітчизняними винаходами

Держава і бізнес абсолютно байдужі до перспективних інноваційних розробок українських винахідників, констатує Валерій Боровик — голова альянсу «Нова енергія України», який є організатором конкурсу винахідників «Ярмарок ідей-2009».

На його думку, Україна має високий інтелектуальний потенціал. «Ті розробки та ідеї, які ми бачимо кожен рік на ярмарку, іноді просто вражають своєю новизною та справжньою революційністю масштабу!» — відзначає він.

При цьому, наголошує експерт, держава не сприяє інноваційному розвитку жодної галузі економіки країни.

«Майже повна байдужність держави до людей з особливим складом ума, до людей, які мислять нестандартно, постійно перебувають у пошуку нового, прогресивного», — підкреслює він.

Такий само слабкий інтерес до інноваційних розробок проявляє, за його словами, і вітчизняний бізнес. «На пальцях руки можна перелічити випадки інвестування в реалізацію таких розробок», — відзначає Валерій Боровик.

При цьому самі винахідники, володіючи величезним інтелектуальним потенціалом, часто не вміють представити проект у необхідному форматі, обгрунтувати стисло його ефективність і фінансову вигоду і, відповідно, захистити свій винахід, констатує експерт.

За матеріалами: «Дзеркало тижня» 

Читайте также по теме