ГолосUA
11:29 06/01/2009

Експерт: Газовий конфлікт скоро вичерпається — газ необхідно ж комусь продавати

Росія не зможе постійно зменшувати транзит газу, оскільки його треба комусь продавати, а через Україну до Європи надходить 75% російського газу. Тому такий варіант співпраці найвигідніший.

Про це заявив в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту Голос.UА директор енергетичних програм Українського центру економічних i політичних досліджень iм. О. Разумкова Володимир Саприкін.

Він також зазначив, що газовий конфлікт між Росією та Україною має досить скоро припинитися, оскільки «Газпром» вже зараз зазнає збитків через зменшення газопостачання Європи через Україну.

«Консенсус має бути знайдений і тому, що обхідні шляхи постачання газу до Європи невигідно мати не лише Україні, а й Росії, оскільки таке вирішення проблеми потребує великих коштів і значного часу. А газу країни Європи потребують вже зараз», — наголосив експерт.

Володимир Саприкін також впевнений, що Україна, як країна горда, не поступиться своїми принципами і триматиме нинішню лінію поведінки і надалі. «Нафтогаз», за його словами, може поступитися лише тоді, коли це зробить «Газпром».

 

Читайте также по теме