ГолосUA
10:10 12/03/2009

Експерт: Москва готується до виведення Чорноморського флоту з Криму

Заяву спікера Ради Федерації Росії Сергія Миронова, що російський Чорноморський флот має залишитися в Криму й після 2017 року, не варто розглядати занадто серйозно.

Так вважають окремі експерти. />  

Згадка спікером Ради Федерації про Севастополь, як про «місто російської слави» суперечить історичним фактам і лише посилює несерйозність заяви Сергія Миронова, зазначив в інтерв’ю «Німецькій хвилі» провідний спеціаліст Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при МЗС Олександр Палій. «Це позиція політиків навіть не другого, а третього і четвертого ешелону, якими є представники нинішнього російського парламенту, в річищі тієї антиукраїнської інформаційної кампанії, що маніпулює різноманітними міфами», — сказав він.  

Насправді, як вважає експерт, офіційна Москва вже розпочала готуватись до виведення свого флоту. Зокрема, російським урядом виділено значні кошти та розпочаті роботи з поглиблення дна Новоросійської бухти, як місця нової дислокації військових кораблів. Залишати і далі флот в Криму Росії, зрештою, невигідно, вважає Палій. За його словами, представники НАТО неодноразово наголошували, що базування флоту не зашкодить інтеграції України в альянс. Натомість Київ після 2017 року здатен висунути вкрай обтяжливі для держбюджету Росії умови оренди української території.

 

Читайте также по теме