ГолосUA
08:00 11/11/2009

Експерт: на президентських виборах молодь підтримає радикалів

Розчаровані політикою після «помаранчевої революції», молоді люди в Україні на виборах 2010 року активно голосуватимуть за радикалів, прогнозують експерти. Кандидатам же радять спілкуватися з молоддю через інтернет. 

На відміну від 2004 року, молоді українці не бачать в ході цієї передвиборної кампанії єдиного прогресивного лідера, який би міг реально вирішити їхні проблеми. 

Тому чекати кандидатам на потужну підтримку цієї частини електорату не варто, каже директор політико-правових програм центру ім. Разумкова Юрій Якименко. «Якщо ми апелюємо до Майдану, до «помаранчевої революції», то, я думаю, що такого вже не буде, оскільки тоді окрім енергії молодих, була велика частка організації і підготовчої роботи. Нині ж рівень цієї енергії нижчий, тому що є вже більш раціональний і прагматичний підхід до свого вибору», — переконаний Якименко.

Експерт також зауважив, що у жодного кандидата в президенти України немає в програмі чітко прописаних пунктів про молодь. Тому студенти здебільшого обиратимуть орієнтуючись виключно на власну людську симпатію до претендентів на президентське крісло, і вибиратимуть більш радикально налаштовані політичні сили. Представник центру ім. Разумкова переконаний, аби привернути на свій бік молодь виборчі штаби будуть застосовувати звичні технології – акції, мітинги, концерти. Втім, на думку Юрія Якименка, найбільш дієвим методом буде спілкування з молодими в інтернеті. 

Разом з тим експерт каже, що виборчі штаби кандидатів надто мало приділяють увагу молодим виборцям через «недисциплінованість» цього електорату. «Вони можуть у період кампанії отримати все що на них «спрямовувалося», а потім взагалі не голосувати. Але ж кампанія тільки почалася, тому я думаю що під її кінець та у період між турами провідні кандидати згадають про адресне звернення до молоді», — зазначив директор політико-правових програм центру ім. Разумкова. 

За матеріалами: «Німецька хвиля»

Читайте также по теме