ГолосUA
14:19 20/04/2010

Експерт назвав три галузі економіки, що повністю вийшли з кризи

Незважаючи на те, що в цілому економіка країни перебуває у важкому становищі, є три галузі реального сектору, які повністю вийшли з кризи. />  

Про це сказав керівник групи радників Голови Національного банку України Валерій Литвицький на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Звичайно наша економіка “не в шоколаді”, але процеси розвиваються більш-менш очікувано і вже є три галузі, які повністю вийшли з кризового стану. Це галузі , які створюють з урахуванням структури відповідного кварталу минулого року, 38% ВВП”, — сказав він.

За словами експерта, перша галузь, яка піднялась у показниках — це промисловість. “Промисловість збільшила випуск, за три місяці, на 10,8%. Це означає, що в минулому році промисловість падала у двозначному вимірі, цьогоріч вона зростає у двозначному вимірі. Також покращило свої показники сільське господарство — 5,3%, що теж вдвічі більше”, — наголосив він.

Третя галузь у якій спостерігається покращення — транспорт. “У галузі транспорту спостерігається зростання 16%. Всі ці три галузі повністю вийшли з кризи” — підсумував економіст.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме