ГолосUA
14:01 14/04/2010

Експерт позитивно оцінив візит Януковича до США

Домовленості Президента України Віктора Януковича у рамках візиту до США є досить позитивними.

Таку думку висловив політолог Олександр Палій в ефірі програми «РозворотUA» на «Радіо Ера ФМ», передав кореспондент ГолосUA.

«В цілому візит В. Януковича є досить позитивним. Позитивною є і та декларація, яка була підписана між обома президентами. Там є орієнтація на виконання чинної хартії про партнерство між Україною та Сполученими Штатами, є визнання важливості інтересів України і є ще раз намічені певні напрями до співпраці», — зазначив експерт.

При цьому експерт зауважив, що на його думку, оцінки заяв В. Януковича про відмову від високозбагаченого урану є занадто емоційними та не відповідають реальному масштабу цієї заяви. «Насправді деякі політичні сили намагаються плакати за волоссям після того, як голову вже знято», — зазначив О. Палій.

Він нагадав, що коли Україна відмовилася від статусу ядерної держави, маючи колосальний ядерний потенціал, це було справді масштабно. «А зараз це просто передача матеріалів, з яких теоретично можна зліпити кілька боєголовок, але це Україні нічого не дасть», — сказав О. Палій.

Нагадаємо, протягом останніх днів Президент Віктор Янукович перебував з робочим візитом у США, де взяв участь у саміті з ядерної безпеки та пообіцяв світовій спільноті, що Україна відмовиться від своїх запасів високозбагаченого урану.

 

Читайте также по теме