ГолосUA
15:56 16/03/2010

Експерт: В Уряді Миколи Азарова можливі протистояння

У Кабінеті міністрів, що очолює Микола Азаров з часом можуть виникнути протистояння.

Таку думку в інтерв’ю журналісту ГолосUA висловив Володимир Фесенко, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента».

Коментуючи можливість протистояння між прем’єр-міністром Миколою Азаровим та віце-прем’єр-міністром Сергієм Тігіпком, експерт зазначив, що попри те, що погляди політиків дещо різняться, все ж, М. Азаров сприйматиме “неминучі та розумні реформи”.

“Дійсно, протиріччя бути можуть, і не лише між С. Тігіпком та М. Азаровим. Я не виключаю, що можуть виникнути розбіжності і поза урядом, наприклад із І. Акімовою. Ми бачимо різницю іх позицій з деяких дуже серйозних питань, зокрема це стосується участі України у митному союзі з Росією та Казахстаном”, — сказав він.

В. Фесенко вважає, що ці протиріччя не обов’язково будуть виноситися на загал, вони можуть точитися у формі дискусії. “Якщо дискусія набере гостроти чи серйозних обертів, тоді неминуче хтось має піти. Свого часу через конфлікти з М. Азаровим за часи першого уряду В. Януковича пішли зі складу цього уряду В. Хорошковський та І. Богословська. Такий ризик є і в С. Тігіпка, але не лише у нього”, — сказав він.

Експерт переконаний, що якщо такий конфлікт і виникне, то станеться це не відразу, а лише тоді, коли з’явиться привід для нього, наприклад коли буде підготовлений проект Державного бюджету, чи постане питання про підготовку ініціатив, пов’язаних із структурними реформами.

 

Читайте также по теме