Низька якість гранатового соку, що експортується із Азербайджану, змушує експертів Науково-дослідного центру випробувань продукції звернутися до уряду країни-виробника.
Про це заявив начальник Науково-дослідного центру випробувань продукції Володимир Семенович на прес-конференції.
За його словами, 90% продукту, експортованого із Азербайджану і присутнього на ринку України у вигляді гранатового соку, — фальсифікат, що “не має відношення ані до соку, ані до гранату”, адже містить лише барвники, воду і ароматизатор.
“Ми будемо змушені по результатах цієї прес-конференції через посольство Азербайджану звернутися для того, щоб уряд Азербайджану підняв питання стосовно безпечності, я вже не кажу якості, гранатового соку, який експортується до нас”, — заявив Семенович.
Довідка ГолосUA. Експертиза “Укрметртестстандарту” відносно якості гранатового соку показала у продукті торгових марок “Зейтун”, “Сабірабад-консерв”, “СОЮЗ КОНСЕРВ”, Гойчайський Консервний завод ВАП АЗНАР, “Геочай-СЮД”, що постачається Азербайджаном, відсутність природних антоцианів, високий вміст сорбінової кислоти і штучних барвників.
М. Мамаєва />