ГолосUA
11:56 18/03/2010

Експерти: Легітимним буде тільки один опозиційний уряд — уряд Тимошенко

Законною сьогодні можна назвати тільки одну опозицію та один тіньовий Кабінет міністрів — під керівництвом Юлії Тимошенко.

Про це сказав політолог Віталій Кулик на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Сьогодні багато заявили про бажання створити свій опозиційний уряд. Але я ставлю під сумнів всі заяви, оскільки опозиція у нас тільки одна. Арсеній Яценюк, який прагне створити свою опозицію не називає прізвищ, але і без того можна сказати, що у нього лише 2-3 людини. З такої кількості жоден уряд не складається”, — сказав він.

Експерт також виключив можливість створення опозиційного уряду представниками “Нашої України”, зокрема, Миколою Мартиненком. “Знову ж таки, у них на це не вистачить людей”, — пояснив експерт.

Водночас, політолог не виключив появи позапарламентських опозиційних урядів. “Це громадські ради, позапарламентські політичні сили, які будуть опозиційними як до офіційного Кабінету Міністрів, так і до тіньового. І така ситуація може призвести до виникнення міжопозиційної боротьби за те, хто кращий тіньовий уряд”, — зауважив В. Кулик.

З ним погодився і політолог Володимир Луценко: “Легітимним урядом, тобто таким, з рішенням якого повинні будуть рахуватися, можна назвати лише уряд Юлії Тимошенко. Тобто ми маємо один опозиційний Кабінет міністрів. Все інше — опозиційні проекти”.

О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме