Експерти назвали Харків, Одесу та Крим «гарячими точками» місцевих виборів

 

Найбільше зафіксовано порушень під час проведення виборчої кампанії в містах та регіонах, які завжди були наближеними до Партії регіонів – Харків, Одеса та Крим.

 

Про це сказав директор інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

 

«Ще кілька днів до виборів, але висновки можна робити вже зараз. Ми бачимо, що ці вибори з самого початку не пішли, як демократичні — вони пішли по «стрес –сценарію» і це стосується не тільки західних регіонів, алей тих міст та областей, які традиційно вважаються «регіональними», — сказав він.

 

При цьому політолог наголосив, що «найбільш гарячими точками» можна назвати такі міста як Харків, Одеса та південь України.

 

«Це парадокс, бо електорат у цих регіонах завжди належав Партії регіонів, але сам там зафіксовано найбільше порушень», — наголосив Вадим Карасьов.

 

При цьому політолог додав, що така ситуація склалась через те, що навіть в областях де завжди була підтримка Віктора Януковича, тепер прийшло розчарування у діях влади.

«Іде боротьба не стільки за місцеву владу, скільки за владу загалом. Це великий транзит влади, який розпочався під час президентської кампанії і завершиться 31 жовтня», — підсумував він.

 

Із політологом погодився і голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко. «Наш комітет як ніколи уважно моніторить ситуацію на місцях. Звісно є використання чорного піару всюди. Але мова може йти про чорний піар – звинувачення, виявлення фактів з біографії, а є чорний піар, як брудні технології. Наприклад, коли обігрується національність, сексуальна орієнтація, або просто вигадується те, чого насправді не було. І якщо говорити про найбільш неетичні методи, то більше за все їх зафіксовано в Одесі», — підсумував він.

 

Читайте также по теме