ГолосUA
16:23 29/12/2009

Експерти назвали власні номінації року

Провідні політологи назвали основні події 2009 року та розподілили номінації між політиками. Так, Сергій Тігіпко став безумовним “Поверненням року”, а “Невдахою року” став Арсеній Яценюк.

 Про це сказали політологи під час прес-конференції />  
Зокрема, “Невдахою року” Арсенія Яценюка назвав політолог Володимир Фесенко.

“Мати навесні рейтинг 12-15%, а наприкінці року — 5-6% — інакше, як “Невдаха року”, назвати це не можна. Але, скоріш за все, Арсеній Петрович, який є ще недосвідченим політиком і трохи переоцінив свої власні можливості, тому треба зрозуміти, що це невдача і провал. І це йому урок на майбутнє: з ким і як працювати”, — зазначив він.

“Звільненням року” політолог назвав Віктора Балогу, бо це “найрезонансніша і показова відставка, яка є показовою і для президентської команди і взагалі для української політики”.

“Також я би хотів відзначити певні проблиски нових тенденцій. Тут існує дві яскраві фігури. Перша фігура — це Анатолій Гриценко. Я неодноразово дуже критично оцінював його виборчу кампанію, але мушу визнати, що у нього є і позитивні тенденції. Зокрема, його спроба по-новому організувати збір коштів. Спроба не дуже вдалася, але це перший крок і треба віддати йому належне. І друга фігура — це В’ячеслав Кириленко, який почав самостійне плавання.” — зазначив В.Фесенко.

Водночас політолог Володимир Телешун назвав основні події 2009 року, які впливали на хід подій і матимуть продовження у 2010 році.

“Найперше — це вибори, які будуть визначати не стільки майбутнє України, скільки перехідний етап. Подією номер два став свинячий грип та сніжні завали,які визначили колапс української влади, неефективність державного управління. Третя — це комунальні платежі, про які ми забули, але до яких Україна повернеться одразу після Президентських виборів. Далі, падіння ВВП, економіки та відсутність у влади механізмів виходу з кризи. Слід відзначити і відкриту війну між Президентом України Віктором Ющенком та Прем’єр-міністром РФ Володимиром Путіним. Гучними були питання: Луценка, Лозинського, педофілії. Ось тут я можу пояснити, чому назвав цей рік “Роком глухаря”, адже жодна порушена справа не була доведена до кінця. І на останок, подарунки та обзиваловки, від “бомжа” до котів з тигрюлями, як вияв повного лицимірства політиків”, — зазначив він.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме