Експерти погоджуються, що споживче кредитування повинне бути обмежене

 

Споживче кредитування у світі повинне буди обмежене.

Таку думку висловив голова підкомітету з питань міжнародної економічної політики Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Олексій Плотніков на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

Він висловив думку, що підвищення рівня споживання повинне бути наслідком лише зростання доходів населення, а не кредитування. «З цієї точки зору я сподіваюся, що тут і на рівні держави і на рівні бюджетників, буде робитися усе для того, щоб зростали доходи працюючих, зростали пенсії, різні виплати для того, щоб громадяни мали змогу збільшити споживання. Це абсолютно простий захід для стимулювання споживання», — сказав він.

У той же час, фінансовий експерт Ерік Найман висловив сподівання, що споживче кредитування повинне бути істотно обмежене. «Головним локомотивом руху внутрішнього ринку повинні стати доходи населення», — сказав він.

Нагадаємо, експерти вважають, що причиною фінансової кризи двох останніх років могли стати непомірні кредити світового населення. Нібито людство набрало в кредит більше, ніж могло виплатити.

Читайте также по теме