Експерти погоджуються, що за Податковий кодекс треба покарати Бродського

 

За провал урядового Податкового кодексу повинен бути звільнений голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, оскільки він відповідав за підтримку підприємництва.

Таку думку висловив директор Київського центру моделювання ситуацій Михайло Погребинський на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Мене запитують, кого звільнити? Звільнити треба Бродського, це найпростіше, тим більше, що це було б справедливо, тому що він — людина, яка відповідає за підтримку підприємництва. Вся його роль у цій ситуації була в тому, щоб показати, що вони погані люди і треба три шкіри з них здерти”, — сказав М. Погребинський.

За словами експерта, якби відповідальність за Податковий кодекс взяв на себе віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, то він би мав право внутрішнього вирішення питання стосовно того, якою має бути реформа податкової системи. “Насправді, ми знаємо, що він нічого не вирішував. Він багато чого сказав, чого не треба говорити політику, але наскільки я знаю, у нього не було останнього слова, що там має бути написано у тій реформі”, — сказав експерт, висловивши думку, що віце-прем'єр може ще й уникнути звільнення.

У той же час директор Київського центру моделювання ситуацій зазначив, що замість міністра фінансів на зібрання з приводу Податкового кодексу взагалі ходив його заступник. “А Бродський взяв на себе все в ініціативному порядку, тому його можна звільнити. Формально він не зумів захистити інтереси підприємців”, — сказав М. Погребинський.

У той же час професор політології НАУКМА Олексій Гарань повідомив, що з технологічної точки зору, відставка М. Бродського — найпростіша. “Підприємці вимагають відставок, при цьому відставок включно з Азаровим (Миколою, прем'єр-міністром України — ред.). Очевидно, що Президент Віктор Янукович на це не піде. Найпростіше звільнити Бродського, тому що за ним немає ніякої політичної сили. Друга фігура — це Тігіпко, але тут складніше… Але на цьому звільненні Тігіпко може ще й виграти, сказавши: “Я хотів зробити щось, а мені не дали” і перейти в конструктивну опозицію”, — пояснив експерт.

Читайте также по теме