ГолосUA
14:04 01/04/2010

Експерти пояснили, чому успішна робота ЄЕП неможлива

Існування єдиного економічного простору неможливе, якщо його членами є держави з різним політичним устроєм.

Про це заявив політичний аналітик Валерій Бебик у коментарі кореспонденту ГолосUA.

За його словами, єдиний економічний простір Росії, Білорусі, Казахстану та України матиме обмежені можливості. “Ми вже проходили й економічний простір, і союзну державу. ЄЕП обмежений у можливостях. Чому? Має бути серйозна економіка, по-перше. По-друге, щоб не казали, а політична економія теж працює”, — зазначив він.

Політолог підкреслив, що країни-учасники ЄЕП, які попередню висловили намір бути його членами, мають різну політичну культуру. “У якому контексті? Росія — це імперія, Україна — це демократія, Білорусь і Казахстан — автократичні республіки. Три абсолютно різні моделі політичного управління і політичної культури, як їх можна об’єднати”, — підкреслив В.Бебик.

Як повідомляв ГолосUA, сьогодні Верховна Рада України не підтримала включення до порядку денного проекту постанови «Про участь України у формуванні Єдиного економічного простору з Республікою Білорусь, Республікою Казахстан, Російською Федерацією та розвитку взаємовигідного економічного співробітництва». За дане рішення проголосували лише 222 з 423 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

А. Йовик

 

Читайте также по теме