Експерти розповіли, яким чином можна зекономити електроенергію

Для економії електроенергії експерти радять купувати побутову техніку із позначкою енергоефективності «А», «А+», «А++», вимикати світло та виходячи з квартири витягати всі шнури з розеток.

Про це повідомила заступник голови Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів Марія Малая на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, багато побутової електроніки будучи вимкненою, все одно споживає електроенергію, тому виходячи із дому, необхідно вимикати її з розеток. Також потрібно купувати енергоефективну побутову техніку, на якій стоїть позначка за європейським маркуванням «А», «А+», «А++» — така техніка споживає електроенергію економно.

Окрім цього, вона порадила слідкувати за тим, щоб в квартирах не було увімкнено зайвого світла і використовувати енергозберігаючі лампочки. Разом із тим у будинках вона порадила користуватись світловими міні-електростанціями, які з кожним роком падають в ціні і вже доступні українському споживачу.

Як зазначив завідувач відділу енерговикористання та оптимізації енергоспоживання Інституту загальної енергетики НАН України Віктор Білодід українці майже не звертають уваги на збереження електроенергії, про що свідчить зростання впродовж останніх 5 років споживання електроенергетики населенням на 7,1%.

Читайте также по теме