ГолосUA
12:40 09/08/2010

Експерти вважають фікцією винесення на всенародне обговорення проекту нового Податкового кодексу

Такий важливий та вузькоспеціалізований документ як Податковий кодекс не може бути винесений на всенародне обговорення.

Таку думку кандидат економічних наук Андрій Новак висловив на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, винесення на розсуд народу важливих громадських актів “звична для України практика напередодні виборів”. “Як тільки вибори, то влада відразу згадує про народ, про експертів, про фахівців і пропонує всенародне обговорення важливих громадських актів, навіть таких вузькоспеціалізованих як Податковий кодекс. Я вважаю цей механізм не більше, ніж фікцією, бо Податковий кодекс мають готувати виключно спеціалісти. Ідея такого обговорення — на рівні дитячого садка, ми вже все це проходили”, — наголосив він.

При цьому експерт висловив впевненість у тому, що до остаточного варіанту кодексу не будуть внесені жодні пропозиції фахівців та підприємців.

Нагадаємо, що минулого тижня Кабінет Міністрів презентував на всенародне обговорення проект нового Податкового кодексу, який зазнав істотних змін після голосування за нього у першому читанні в парламенті. Впродовж серпня кожен бажаючий може залишити пропозиції до документу на сайті Міністерства фінансів або зателефонувавши за спеціально створеними гарячими лініями уряду. Окрім цього, у найбільших містах України до 20 серпня відбудеться обговорення Податкового кодексу. За словами урядовців, на початку вересня проект документу з переліком запропонованих громадськістю зауважень буде переданий до Верховної Ради для винесення на друге читання.

А. Береза />  

Читайте также по теме