Експертиза молочної продукції показала наявність фальсифікації у кисло-молочному сирі.
Про це повідомив директор Центру незалежних експертиз “Тест” Валентин Безрукий на прес-конференції в Києві.
“Фальсифікація молочних продуктів рослинними жирами розповсюджується дуже швидко, охоплюючи все більше категорій і торгових марок. При чому виробників не лякає ані введення нових стандартів, ані нових законів, що посилюють вимоги до молочних продуктів. На цей раз список фальсифікованої продукції доповнив кисло-молочний сир”, — розповів В. Безрукий.
Так, за його словами, результати тестування кисло-молочного сиру показали присутність фальсифікації рослинними жирами в 2 із 6 протестованих марок. Це сир торгових марок “Щодня” (містить 78,3% немолочного жиру) і “Яготинський” (62,2% немолочного жиру). /> Крім того, за словами експерта, ці ж сири містили і кишкову паличку.
І лише 2 марки сиру із досліджених, за словами В.Безрукого, отримали позитивну оцінку і не мали зауважень з боку лабораторії — це “Галактон” і “Слов’яночка”.
Довідка. Дані наведені за результатами порівняльного тестування згущеного молока, молочно-кислого сиру та питних йогуртів, що проводилося в травні 2010 року Центром Експертиз “Тест” — громадською організацією із захисту справ споживачів.
М.Мамаєва