Оксана Оснач
11:40 02/11/2010

Експлуатація Керченської протоки відбудеться на паритетних засадах, — МЗС

 

Під час 34-ого раунду переговорів російський та український міністри закордонних справ домовилися про експлуатацію Керченської протоки на паритетних засадах.

Про це сьогодні заявив речник Міністерства закорлонних справ Олександр Дікусаров на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

“Ми залишаємося на своїй позиції, що експлуатація каналу повинна відбуватися на паритетних засадах. І прихід будь-яких іноземних і соціальних суден можливий за згодою обох сторін”, — зазначив речник МЗС.

Дікусаров нагадав, що відповідно із домовленостями, досягнутими в Москві 16 вересня, 28-29 жовтня у Києві за участі міністрів закордонних справ України та Росії відбувся 34-й раунд переговорів щодо розмежування Азовського та Чорного морів по Керченській протоці.

Сторони обговорили двостороннього розмежування морів, досягнуто домовленостей щодо лінії розмежування територіальних морів і внутрішніх морських зон Чорного моря. “Під час розмов щодо Керченської протоки сторони підтвердили свої позиції”, — зауважив речник МЗС.

Читайте также по теме