ГолосUA
08:14 15/04/2009

Екстрадицію Івана Дем’янюка знову відкладено

Федеральний апеляційний суд США припинив у вівторок процедуру депортації до ФРН 89-річного Івана Дем’янюка, який завдяки своєму синові, Івану Дем’янюку-молодшому, що подав повторну петицію до апеляційного суду США, отримав 11-годинну відстрочку своєї депортації.

Про це повідомили “РИА-Новости” з посиланням на агентство Франс Пресс.

За словами прес-секретаря комітету Пет Рейлі, Іван Дем’янюк звільнений з-під арешту американського комітету з імміграційних і митних справ. «При цьому він залишатиметься під спостереженням і електронним моніторингом, як і раніше", — додав він.

П’ятеро агентів імміграційного комітету США напередодні винесли Дем’янюка з будинку в Клівленді в інвалідному візку. Пізніше Дем’янюка повинні були відвезти в аеропорт звідки він вже відправився б до Мюнхена. На думку сина Дем’янюка, його батько не винесе перельоту до Німеччини і може не дожити до суду.

"Якщо він буде депортований, якщо апеляційний суд не зупинить це безумство і нелюдяність, він закінчить своє життя в одній з лікарень Німеччини. Він ніколи не з’явиться перед судом. Німці, що майже убили його під час війни, тепер намагаються зробити це ще раз", — заявив Іван Дем’янюк-молодший.

Нагадаємо, що мюнхенська прокуратура підозрює українця за походженням Івана Дем’янюка пособництві знищенню 29 тисяч в’язнів концтаборів Треблінка і Собібор, де він служив охоронцем під час Другої Світової війни.

 

Читайте также по теме