ГолосUA
13:53 28/07/2009

Електрички завдали збитку 1,144 мільярда гривень

1 мільярд 144 мільйони гривень збитків завдали “Укрзалізниці” за 6 місяців цього року перевезення у приміському сполученні.

Про це на прес-конференції в Києві повідомив перший заступник начальника Головного управління приміських перевезень “Укрзалізниці” Олександр Гудков, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, за півроку в приміському пасажирському сполучені було перевезено 187 мільйонів людей, що становить понад мільйон осіб за добу. Відправлено понад 300 тисяч приміських потягів. Всі перевезення в приміському сполученні принесли 156 мільйонів гривень прибутку, у той час витрачено на них було 1,3 мільярди гривень.

“Приміські перевезення на сьогодні глибинно збиткові. Збитки за півроку склали один мільярд 144 мільйони гривень. Відсоток покриття прибутками збитків складає 12%”, — наголосив він.

Також Гудков відзначив, що в приміському сполученні за півроку перевезено 26 мільйонів пільговиків на загальну суму в 105 мільйонів гривень. Їх за законом мала б відшкодовувати міська влада. Але компенсовано лише 33 мільйони, що складає 31%.

Окрім цього “Укрзалізниця” скаржиться на стан електричок. Парк електоропотягів зношений на 64%, дізельні потяги знищені на 83%. Всі витрати на їх оновлення, за словами Гудкова, замість міської влади також взяла на себе “Укрзалізниця”.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме