ГолосUA
17:28 28/09/2009

Електронний реєстр виборців не кращий, а подекуди і гірший старої бази

Електронний реєстр виборців, створення якого ініціювали цього року у Центральній виборчій комісії, не кращий, а подекуди навіть гірший старої бази виборців.

Таку думку в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA висловив голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

За його словами, реєстр не виконав покладеної на нього функції. “Звичайно, Центрвибочкому нічого не залишається тільки як стверджувати, що він є досконалим… Насправді, якість його є дуже низькою. І можливості значно покращити його до дня голосування на сьогодні не існує”, — зазначив О. Черненко.

Експерт вважає, що на сьогодні не більше 1% виборців України скористались можливістю уточнити свої дані у реєстрі виборців.

О. Черненко відзначив низьку організацію роботи по створенню реєстра, особливо у регіонах. “Краще вже було залишити стару базу, чим мати такий реєстр”, — відзначив він.

Також О. Черненко наголосив, що на цих виборах можуть виникнути численні порушення через низьку оплату праці працівників виборчих комісій та можливість включати виборців у списки в день голосування.

Нагадаємо, що сьогодні заступник голови ЦВК Жанна-Усенко Чорна назвала спроби критикувати реєстр виборців “провокацією”.

А. Береза

 

Читайте также по теме