ГолосUA
14:08 27/02/2009

«Енергоатом» домовився з Росією про ядерне паливо

Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» та російська корпорація «ТВЕЛ» підписали контракти на постачання ядерного палива на українські атомні електростанції України на 2009 рік.

Про це йдеться повідомленні на офіційному сайті компанії «Енергоатом».

Передбачається, що частина палива виготовлятиметься з використанням українського урану. Найближчим часом «Енергоатом» і «ТВЕЛ» мають намір підписати довгостроковий договір на постачання ядерного палива для українських АЕС після 2010 року.

«Сторони також обговорили деякі питання будівництва на українській території спільного підприємства з виробництву паливних складань за російською технологією, умови створення якого тісно взаємозв’язані з параметрами довгострокового договору», — йдеться в повідомленні. При цьому цінові параметри не повідомляються.

Нагадаємо, термін дії існуючого контракту «Енергоатома» і «ТВЕЛ» закінчується у 2010 році. Напикінці 2007 року «Енергоатом» і «ТВЕЛ» підписали контрактні документи, що регламентують вартість і обсяги постачань ядерного палива на АЕС України в 2008 році. Згідно з новими домовленостями, ціна ядерного палива для України підвищилася в 2008 році на 20% у порівнянні з 2007. «ТВЕЛ» є монопольним постачальником ядерного палива для 4 українських АЕС.

 

Читайте также по теме