ГолосUA
09:51 11/10/2010

«Енергоатом» готує конкурс з вибору серійного енергоблоку АЕС

Відокремлений підрозділ «Атомпроектінжиніринг» ДП НАЕК «Енергоатом» (ВП АПІ) здійснює підготовку до проведення конкурсу з вибору серійного енергоблоку АЕС для подальшого будівництва в Україні.

Про це повідомили в прес-службі Мінпаливенерго.

Експерти ВП АПІ вивчають провідні світові технології нових реакторних установок для АЕС, а також оцінюють переваги і недоліки нових реакторних технологій у разі їх застосування в Україні. 

Проект серійного енергоблоку АЕС, який буде вибрано на тендерних умовах, повинен відповідати рекомендаціям МАГАТЕ і EUR (Вимоги європейських експлуатуючих організацій), а також вимогам національної нормативно-правової бази. 

Нині в компанії вивчають проекти, запропоновані провідними світовими виробниками АЕС. 

З метою вибору найбільш безпечного і економічно вигідного для України енергоблоку АЕС, ВП «Атомпроектінжиніринг» здійснює попередній розгляд і техніко-економічні оцінки розробок реакторних установок для потреб атомної енергетики України з провідними компаніями: Російською ДК «Росатом», Канадською компанією AECL, Компаніями Аrеva, Westinghouse, Корейською корпорацією KEPCO, Китайською корпорацією CGNPC.  

Спільно з канадською стороною здійснено техніко-економічну оцінку можливості впровадження вдосконалених реакторів CANDU 6 (Ес6). 

До Мінпаливенерго спрямовано пропозиції щодо внесення змін до «Енергетичної стратегії України на період до 2030 року», що передбачає можливість розгляду реакторів типу CANDU при виборі нових енергоблоків для впровадження в Україні.

Зібрані та проаналізовані інформаційні матеріали серійного енергоблоку потім будуть подані на розгляду Урядові та іншими органами влади України.

 

Читайте также по теме