ГолосUA
19:32 02/02/2011

«Енергоатом» перерахує майже 150 млн. гривень населенню, яке проживає у зонах спостереження АЕС

face="Times New Roman, serif">У 2011 році «Енергоатом» перерахує 149,8 млн. гривень збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження АЕС. 

face="Times New Roman, serif">Про це повідомили у прес-службі Міністерства палива та енергетики України.

face="Times New Roman, serif">Згідно з інформацією, саме такий обсяг надходжень передбачено у тарифі на виробництво електроенергії на АЕС. Впродовж року ця сума буде коригуватися залежно від обсягу виробництва електроенергії на АЕС.

face="Times New Roman, serif">Відповідно до діючого законодавства кошти збору надходитимуть до Спеціального фонду Державного бюджету для подальшого спрямування до місцевих бюджетів. 

face="Times New Roman, serif">У прес-службі зазначили, що кошти будуть спрямовуватися на будівництво, реконструкцію, капітальний і поточний ремонт об’єктів соціальної інфраструктури: навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, культури, фізкультури і спорту, об’єктів житлово-комунального господарства, автомобільних доріг. Окрім того, кошти виділятимуться на спорудження та реконструкцію систем зв’язку, захисних споруд, що використовуються під час аварій, мереж постачання електричної енергії, води, газу, тепла та водовідведення, а також на забезпечення населення засобами індивідуального захисту тощо.

face="Times New Roman, serif">У 2010 році «Енергоатом» перерахувала до Спеціального фонду Державного бюджету майже 76 млн. грн. збору, які були спрямовані на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення. 

face="Times New Roman, serif">Кошти було перераховано на виконання законів України «Про використання ядерної енергії і радіаційну безпеку» і «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та постанови Кабінету Міністрів України від 19 травня 2010 року №352 «Про затвердження Порядку справляння збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження».

Читайте также по теме