ГолосUA
15:27 14/01/2009

Евакуація українців ускладнюється через обстановку в зоні військових дій

Організація евакуації іноземних громадян, у тому числі громадян України, з території сектору Газа ускладнюється обстановкою в зоні бойових дій.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України з посиланням на Посольство України в Державі Ізраїль. />  

МЗС і дипломатичні представництва України в Ізраїлі, Єгипті та Йорданії вживають заходів з метою підготовки чергового етапу евакуації, зокрема, опрацьовуються маршрути, уточнюються списки співвітчизників та здійснюється їх розподіл за північним та південним напрямками до КПП Ерец (Ізраїль)та Рафах (Єгипет).
 

Кількість українців, які наразі знаходяться у зоні палестино-ізраїльського конфлікту, становить близько 300 чоловік. Загальна кількість громадян України, які виявили бажання евакуюватися до України, становить 206 осіб (68 дорослих та 138 дітей), з яких 129 мешкають на півночі Сектору Газа та 77 — на півдні. Зазначені дані передані на розгляд відповідних ізраїльських структур для отримання дозволу на проведення евакуації.

 

Читайте также по теме