ГолосUA
13:13 20/04/2009

Ево Моралес звинуватив США у замаху

Президент Болівії Ево Моралес заявив, що замах на нього, який був зупинений на стадії підготовки, міг бути організований Вашингтоном.

Як повідомила Lenta.ru, на закритій зустрічі з президентом США Бараком Обамою, що відбулася наприкінці минулого тижня на саміті Американських держав в Тринідаді й Тобаго, глава Болівії закликав голову адміністрації США спростувати свою причетність до замаху. Інакше, заявив Моралес, у нього з’являться всі підстави вважати, що замах готувався за участю американського посольства.

За словами представника Обами, глава Білого дому запевнив президента Болівії у тому, що він не тільки не брав участь в плануванні замаху, але навіть не знав про його підготовку. Тим часом, вбивство, яке, на думку Моралеса, готувалося, могло бути пов’язане з планами попередньої американської адміністрації відносно його усунення з посади.

Нагадаємо, Ево Моралес заявив про запобігання замаху на нього після того, як раніше в місті Санта-Крус, розташованому в 520 кілометрах на схід від столиці Ла-Паса, спецслужбами були вбиті троє членів ймовірної групи найманців.

Згідно з останніми даними, були вбиті громадянин Ірландії, а також громадяни Болівії, етнічні угорець і румун. Хорвата і громадянина Угорщини, які залишилися живими, помістили під варту.

 

Читайте также по теме