ГолосUA
07:09 24/11/2009

Фахівці вважають фінансування президентських виборів завищеним

Сума, яка, за підрахунками Центральної виборчої комісії, знадобиться для проведення виборів Президента 2 січні 2010 року, є завищеною.

Таку думку голова Комітету виборців України Олександр Черненко висловив в ефірі «5 каналу», передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, порівняно з попередніми виборами ЦВК запросила вдвічі більшу суму фінансування.

«З 700 мільйонів сума зросла до 1,3 мільярдів гривень. Це притому, що фінанси було розраховані на 30 кандидатів, а їх тільки 18. Тому хотілося б почути обґрунтування цих витрат, бо ЦВК чіткої аргументації не дає. Ці витрати явно завищені, навіть якщо врахувати інфляцію», — відзначив О. Черненко.

При цьому він назвав «парадоксом» те, що ЦВК просить у парламенту додаткові кошти на виконання закону про збільшення соцстандартів при тому, що уряд ігнорує цей закон.

Нагадаємо, що Центрвиборчком звернувся до парламенту з проханням виділити додатковий 21 мільйон гривень для закладення підвищення в оплату праці членам дільничих комісій, як це передбачено змінами до закону про соцстандарти. Загалом на проведення виборів ЦВК заклало бюджет у 1,314 мільярди гривень, з яких лише 200 мільйонів планується витратити цьогоріч, хоча в бюджеті 2009 на президентські перегони закладено 712 мільйонів гривень.

А. Береза

 

Читайте также по теме