ГолосUA
18:04 05/10/2009

Фаворитів виборів двоє і третього не буде — експерт

Фаворитами президентських виборів в Україні залишаються двоє кандидатів, і ситуація, ймовірно, не зміниться до кінця виборів.

Про це повідомив президент Української академії політичних наук (УПАН) Микола Михальченко, під час презентації даних соціологічного дослідження, передав кореспондент ГолосUA.

«Дослідження свідчить, що є два фаворити: Тимошенко та Янукович, і незважаючи на те, чи Тигипко це, чи Яценюк, чи Литвин, третій змагатись із ними вже не зможе», — наголосив він.

За його словами, країна тільки вступила у виборчу компанію, а інтрига вже втрачена і електорат розділився між двома явними фаворитами. На першому місці, за даними данного дослідження знаходиться Віктор Янукович — йому надало перевагу 23% населення. Відрив між ним і Юлією Тимошенко за вересень скоротився до 6%, а це ,як наголосив науковець, незначний розрив. Ю.Тимошенко віддали перевагу 17% опитаних.

А.Яценюк, за словами Михальченко, не має шансів, і його сьогоднішній рейтинг, що коливається в межах 9%, навряд чи зможе збільшитись. На четвертому місці знаходиться В.Литвин та В.Ющенко біля 3%.

«Хотів би наголосити, що в цілому передвиборні компанії кандидатів, хоча офіційного старту ще не має, абсолютно бездарні, не мають конкретики і доволі абстрактні. «Вона працює», «Почую кожного», наступне буде «Не має дощу» або «Погода буде гарна», — наголосив Михальченко.

Дослідження проводилось УПАН спільно з Всеукраїнською соціологічною службою з 19 по 21 вересня у трьох поясах Київської області та місті Біла Церква, опитано 2500 респондентів, можлива похибка 1,5%. Дані Київської області показові для всієї України і репрезентують середню думку дорослого населення.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме