ГолосUA
09:38 09/02/2009

«Фаїна» пристане до берега раніше, ніж очікувалось — 11 лютого

Звільнене з піратського полону судно «Фаїна» прибуде в кенійський порт Момбаса 11 лютого, а не 12, як очікувалося.

Про це сьогодні заявив головний редактор Інтернет-видання «Морський бюлетень — Совфрахт» Михайло Войтенко.

За його словами, на сьогодні швидкість руху корабля збільшилася до 7,5-8 вузлів, тому можна очікувати, що корабель допливе до берега раніше. Продукти харчування та воду екіпажу постійно передають з двох суден, що їх супроводжують — есмінця та буксира. Виконуючий обов’язки капітана корабля В.А. Нікольський під час телефонної розмови повідомив, що має намір особисто супроводжувати тіло загиблого капітана Колобкова до Санкт-Петербурга.

Михайло Войтенко також спростував розповсюджену засобами масової інформації інформацію про те, що стан екіпажу «Фаїни» — сильно послаблений, а судновласник збирається стягнути з моряків гроші за розмови по супутниковому телефону. «Ця інформація не відповідає дійсності», — підкреслив Войтенко.

Нагадаємо, сухогруз «Фаїна» був захоплений піратами 25 вересня 2008 року в берегів Сомалі. На момент захоплення на «Фаїні» перебувало 17 громадян України, троє росіян з Петербурга й один громадянин Латвії. Капітан судна — громадянин Росії Володимир Колобков — помер від серцевого нападу. 5 лютого сомалійські пірати одержали 3,2 мільйони доларів викупу за український сухогруз і покинули його. Після цього судно «Фаїна» почала рух своїм ходом до порту Кенії під охороною американського корабля. «Фаїна» везе до Кенії 33 танка Т-72, гранатомети, зенітні установки й боєприпаси.

 

Читайте также по теме