ГолосUA
14:09 31/03/2010

ФДМУ просив Азарова звернутися до Президента і скасувати заборону на приватизацію «Одеського припортового заводу»

Фонд державного майна України звернувся до Кабінету міністрів з проханням закликати главу держави скасувати указ третього президента України Віктора Ющенка про заборону приватизації «Одеського припортового заводу».

Про це заявив виконувач обов’язків голови Фонду Держмайна України Олександр Рябченко в ефірі програми «РозворотUA» на радіо «Ера FM».

За його словами, повторному продажу підприємства заважає, по-перше, заборона третього Президента України Віктора Ющенка продавати «Одеський припортовий завод» і, по-друге, зіпсована репутація системи пошуку інвестора. Він зазначив, що Кабінет міністрів звернувся до Президента, щоб глава держави відмінив указ свого попередника з приводу заводу. «Ми просили уряд, написали листа, щоб уряд звернувся до Президента і Президент відмінив указ президента Ющенка щодо заборони на приватизацію «Одеського припортового заводу», — повідомив він.

«Оголосили конкурс, продали, ціна не сподобалася, продаж відмінили. Цього в законі немає… Уряд забрав 800 млн. грн., які внесли учасники конкурсу і не повернув їх. На рахунках цих грошей вже немає», — сказав він.  

О. Рябченко зазначив, що голова уряду Микола Азаров дав доручення шукати нового інвестора, оскільки 800 млн. грн. треба повертати.

«Вчора я мав розмову з Прем’єр-міністром Миколою Яновичем Азаровим з цього приводу. Він каже, що ми дали команду: пошукаємо, щоб повертати (інвесторам гроші — ред.)», — підкреслив він.

При цьому він зазначив, що шансів знайти кошти, які треба повернути інвесторам, нині небагато. «Але я розумію, що кошти треба для інших справ: є соціальні програми, що не можуть залишитися без фінансування. Не можна ж зняти гроші звідси, щоб повернути інвесторам», — сказав О. Рядченко.

 

Читайте также по теме