ГолосUA
09:20 23/11/2009

Федерація профспілок продає санаторії

Сьогодні у Федерації профспілок (ФПУ) відбудеться засідання майнової комісії, де буде затверджено список об’єктів, що підлягають реалізації.

Як повідомив член Наглядової ради ЗАТ «Укрпрофтур» (підприємство Федерації профспілок України) Григорій Ольховець, однозначно до переліку потраплять два великих об’єкти: грязелікарня «Мойнаки» (м. Євпаторія, загальна площа території — 18 га) і цілісний майновий комплекс «Зірка» (смт. Ворзель, територія санаторію — приблизно 20 га).

За даними видання, окрім цих об’єктів, на розгляд членів майнової комісії готуються документи ще стосовно декількох підприємств. Серед інших: комплекс відпочинку в Нових Санжарах (Полтавська область), дитячий табір «Приозерний» (м. Слов’янськ, Донецька область), Феодосійський меблевий комбінат (також входить в структуру власності Федерації профспілок) і санаторний комплекс «Ялинка», розташований в Тячівському районі Закарпатської області. Раніше лунала інформація про намір Федерації профспілок реалізувати три двоповерхові котеджі та недобудований павільйон пансіонату «Славутич» в місті Світловодськ Кіровоградській області. Також планувалося продати оранжереї пансіонату «Лівадія» (Крим).

Як відзначив представник Федерації профспілок Анатолій Михайленко, рішення, яке буде ухвалено майновою комісією, є попереднім. А остаточний вердикт винесе Рада Федерації профспілок, засідання якої відбудеться 25 листопада.

Голова ФПУ Василь Хара запевняє, що Федерація профспілок позбавляється тільки від неефективних підприємств, які є тягарем для бюджету ФПУ. Він відзначив, що на підтримку подібних об’єктів щорічно витрачається до 20 млн. грн.

«Я хочу наголосити, що з моменту мого приходу до ФПУ не було продано жодного об’єкту, тоді як до мене з власності Федерації було виведено і продано об’єкти з рентабельністю до 30-40%», — нагадує Хара. Він упевнений, що після чергового продажу профспілкового майна жодних претензій до нього не буде. «Тому що рішення (щодо продажу об’єктів – ред..) ухвалюються спочатку на регіональному рівні, обласними радами профспілок, розглядаються наглядовою радою (ЗАТ «Укрпрофоздоровниці». — ред), потім на зборах президії ФПУ і після цього Радою Федерації», — пояснив порядок голова ФПУ.

Як пише видання, у власності ФПУ на сьогодні перебувають 153 об’єкти. Серед них — 81 санаторій, 66 туристичних комплексів, 4 навчально-спортивні бази і 2 навчальних заклади. За даними Федерації, за 18 років незалежності вона продала 20% власності, що дісталася об’єднанню в спадок від радянського «Укррадпрофу». Загальний розмір статутного капіталу ФПУ становить 1,1 млрд. грн., тоді як за експертними оцінками ця сума становить $2,5-3,8 млн.

За матеріалами: Дело

 

Читайте также по теме