ГолосUA
10:07 07/07/2010

Федерація профспілок України заявила про рейдерські напади на неї

Федерація профспілок України заявила про рейдерський напад на неї та назвала причетних до цього суддів.

Про це заявив голова Федерації профспілок України Василь Хара на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«З 2008 року проти Федерації профспілок ведеться жорстока боротьба. Було подано 113 позовів… Мета цих рейдерських атак — це заволодіти Федерацією і її членськими організаціми як юридичною особою, забравши печатку та установчі документи і дістатися майна, якого у Федерації багато», — заявив він.

За словами посадовця, із грудня 2008 року на ФПУ систематично пишуться судові позові, майже ідентичні за змістом. В. Хара наголосив, що є 32 судді, до яких постійно направляються ці справи, і підкреслив, що вони недобросовісно виконують свої обов’язки. Хара зазнаив, що 6 із них, на чолі із суддею Окружного адміністративного суду Києва Володимиром Келебердою, взагалі потрібно звільнити, а 26 іншим потрібно висунути вимогу про звільнення при подальшому продовженні недобросовісного виконання своєї роботи.

Голова ФПУ констатував, що ці судді навмисне допускають елементарні помилки, затягують справи для того, щоб змінити керівництво ФПУ та забрати її установчі документи на користь сторонніх осіб. Окрім того, Василь Хара зауважив, що за його собистими даними, рейдерську атаку проти Федерації організувало п’ять окремих фінансових груп, які витратили на купівлю суддівських рішень та підробку документів блтзько 7 мільйонів доларів.

«Я не можу точно сказати, але я знаю, що одна з груп, з керівником якої я зустрічався, і пояснив йому, і він включив задню швидкість і пан Якібчук став набагато менше з’являтися на телеекранах. Так, ця особа вистратила 1,5 млн. дол. У загальній сумі, але я не можу переконувати, це від 6 до 7 мільйонів, витрачено на рейдерські атаки проти Федерації від фізичної особи», — наголосив В. Хара.

Він підкреслив, що з цим списком суддів ФПУ 4 рази зверталась до, Президента, 52 рази — до Генпрокуратури, 9 разів — до Верховного Суду України, 3 рази — до Вищої Ради юстиції, 5 разів — до Міністерства юстиції і по 2 рази — до МВС та СБУ. Однак, за його словами, жодних наслідків для цих суддів не було.

Голова Федерації профспілок також додав, що наразі зі 119 справ ще незавершеними залишаються 20.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме