ГолосUA
05:01 18/10/2010

ФІФА розслідує повідомлення ЗМІ про торгівлю голосами членів виконкому

 

size="4">Світовий футбольний керівний орган, Міжнародна федерація футбольних асоціацій, оголосив, що розслідує газетне повідомлення про те, що двоє членів виконавчого комітету ФІФА пропонували «продати» свої голоси під час обрання країн, які прийматимуть майбутні Чемпіонати світу.

Повідомлення ФІФА було оприлюднено в ніч на неділю відразу по тому, як британська газета Sunday Times опублікувала на сайті цього недільного видання матеріал про те, як репортери газети діяли під виглядом лобістів, які нібито виступали за обрання США на місце проведення одного з наступних чемпіонатів.

За цим повідомленням, яке супроводжується відеозаписами розмов, представники Нігерії та футбольного об’єднання країн Океанії хотіли грошей на футбольні проекти в себе вдома, даючи знати чи й гарантуючи, що проголосують за обрання США на країну, де проходитимуть чемпіонати 2018 чи 2022 років.

Виконавчий комітет ФІФА, що складається з 24 членів, має вирішити місця проведення цих чемпіонатів на своєму засіданні 2 грудня.

Наразі на проведення Чемпіонату світу з футболу 2018 року претендують Англія, Росія, а також спільно Іспанія й Португалія та спільно Бельгія і Нідерланди; США щойно в п’ятницю зняли свою кандидатуру. За Чемпіонат 2022 року далі змагаються США, а також Японія, Південна Корея, Катар і Австралія.

 

size="4">За матеріалами: Радіо Свобода

Читайте также по теме