ГолосUA
06:44 22/04/2009

Фільм «Тарас Бульба» повністю окупив себе

За два тижні прокату Фільм «Тарас Бульба» повністю окупив затрати на своє виробництво, зібравши більше 500 млн. рублів.

Як повідомила російська газета «Взгляд» з посиланням на повідомлення кінокомпанії «Централ Партнершіп», історична стрічка за одноіменною повістю Миколи Гоголя з 2 по 19 квітня зібрала 487 млн. рублів у Росії й 55 млн. рублів в Україні.

Загальний бюджет стрічки складає 516 млн. рублів. Таким чином, вона стала найдорожчою екранізацією вітчизняної класики. За словами представника компанії, «аналіз аудиторії фільму, створеного до 200-річчя Гоголя, показав, що стрічка збирала до кінотеатрів не тільки молодь, але й більш дорослу аудиторію».

За словами режисера картини Володимира Бортка, він намагався передати на екрані всю свою любов до цієї повісті та до творчості Гоголя. Свого головного героя Бортко знайшов відразу, без зайвих кастингів. Тараса Бульбу зіграв відомий український актор Богдан Ступка. У фільмі також знялися Володимир Вдовиченко (роль Остапа), Ігор Петренко (Андрій), Магдалена Мельцаж (Ельжбета), Ада Роговцева (дружина Бульби), Михайло Боярський (Мусій Шило). Основним місцем зйомок картини став острів Хортиця, де жили запорізькі козаки. Для стрічки з документальною точністю відтворили хутір Тараса Бульби. Зйомки також велися у Криму, Києві та Варшаві.

Усього в Росії вийшло 600 копій стрічки, в Україні — 100, причому всі вони демонструються російською мовою. Стрічка «Тарас Бульба» знята Бортком спільно з телеканалом «Росія». Планується також, що буде створена і телеверсія «Тараса Бульби».

 

Читайте также по теме