ГолосUA
09:54 06/06/2009

Фінанси КМДА перевірить компанія з боротьби з відмиванням грошей

Cлідча комісія Верховної Ради України з розслідування протиправних рішень Київради та її виконавчого органу передала результати проведеного нею фінансового моніторингу Міжнародній організації з боротьби з відмиванням грошей (FATF).

Про це заявив голова комісії Кирило Куліков в інтерв’ю «Дзеркалу тижня».

За його інформацією, розслідування виявило, що прибутки, отримані КМДА незаконним шляхом, інвестуються в нерухомість багатьох країн світу.

"Зокрема, в об’єкти міст Торонто і Ванкувер, де в 2010 році пройдуть Олімпійські ігри. А також в нерухомість Франції та Швейцарії. Гроші розміщуються на рахунках на Кіпрі і в США. Матеріали звіту буде офіційно передано в дипломатичні представництва цих країн і в міжнародну організацію FATF, яка бореться з відмиванням брудних грошей", — сказано в звіті слідчої комісії.

При цьому голова комісії заявив, що матеріали в FATF вже передано, а посольства зацікавлених країн отримають їх після голосування з доповіді в парламенті.

"До FATF фінансовий моніторинг ми вже передали. До посольств передамо після голосування у Верховній Раді", — повідомив Кирило Куліков.

На його думку, подібний крок здатний вплинути на процес виведення незаконно отриманих доходів з України.

"У цивілізованих країнах вкрай негативно ставляться до відмивання брудних грошей. Я не думаю, що там зрадіють, дізнавшись, що в їхню економіку вкладаються гроші, вкрадені у киян", — заявив народний депутат.

Нагадаємо, що Верхован Рада створила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування обставин порушення Конституції і законів посадовими особами Київської міської ради та її виконавчого органу 19 лютого цього року.

Поки що перевірка діяльності КМДА показує, що ситуація в Києві критична. Відповідаючи на запитання, чи змогла комісія виявити хоч якість позитивні явища в роботі КМДА, Куліков заявив: "Немає ніякого позитиву. Ніякого. Цей звіт можна назвати, даруйте, інфернальним. Або апокаліпсичним. Я не згущую фарби. Все це дійсно просто страшно".

 

Читайте также по теме